02/08/2023 - Newsletter Lente-Zomer 2023

Beste lezers,
 
In bijlage, onze Newsletter – Lente-Zomer 2023.
 
In dit nummer verneem je meer over hoe de bosrietzanger zich thuis voelt in de Vogelzangbeekvallei (p. 2 en 3). Ook de salamanders doen het goed. Spijtig genoeg maken we ons ernstige zorgen over de dalende aantallen van de gewone pad (p.4). De nieuwe écotunnel (p.3) en onze actie samen met de vzw Bûûmplanters (p.6) zorgen voor nog meer biodiversiteit in de vallei.

Nu grote delen van de wereld getroffen worden door klimaatcatastrofes, is het voor CCN Vogelzang CBN van groot belang om actie te voeren voor een betere bescherming van de Brusselse natuur. Onze aanvraag voor de bescherming van de Mijlemeers is officieel ingediend (p.5) en we protesteren tegen de projecten waarvoor decennia oude bomen zouden moeten gekapt worden (p.6).

We steunen de nieuwe vzw We Are Nature.Brussels die de Brusselse regering in gebreke gesteld heeft voor haar klimaatbeleid. Bij gebrek aan een antwoord wordt in september een rechtszaak aangespannen. Lees wat jij kan doen op pagina 7 en op de website van We Are Nature.Brussels

En vergeet niet onze activiteitenkalender te raadplegen (p 8).