20/11/2023 - Burger King : stedenbouwkundige vergunning geweigerd

Op 14 november heeft het College van Burgemeester en Schepenen de stedenbouwkundige vergunning geweigerd voor de vestiging van een Burger King aan de Bergensesteenweg nr 1429 in Anderlecht, op enkele tientallen meter van het natuurreservaat Vogelzang.

Daarmee zijn ook de twee esdoorn die het bedrijf Burger Brands van plan was om te kappen (voorlopig) gered. Onze vereniging CCN Vogelzang CBN alsook vele andere inwoners van Anderlecht en natuurverenigingen hadden daartegen fel geprotesteerd. Bovendien waren er nog talloze andere redenen waarom deze fastfood gigant daar niet op zijn plaats is. Wij hopen dat de nv Burger Brands tegen die beslissing niet in beroep gaat.

Meer uitleg over de redenen van deze weigering zijn te lezen in de FaceBook-post van de schepen voor ecologische transitie Allan Neuzy.