21/12/2023 - Newsletter Herfst-Winter 2023

Beste lezers,

In bijlage, onze Newsletter – Herfst-Winter 2023.
 
2023 loopt ten einde! We kunnen terugblikken op mooie resultaten.

In het voorjaar hebben we een dossier ingediend bij Urban Brussels om 12 ha in de Mijlemeers te beschermen als landschap. Ondertussen is het Kattekasteel prachtig gerenoveerd en heeft onze vzw er een vast onderkomen (p. 2).

Samen met andere geëngageerde burgers en dankzij moedige beslissingen van de gemeente Anderlecht hebben we meerdere bomen gered van de kettingzaag (p. 3).

In dit nummer vertellen we u ook iets over de geschiedenis van de rechteroever van de Vogelzangbeek (p. 4-7) waar de oeverzone van de beek in de loop der jaren voor een groot deel onder het beton verdwenen is.

Onze activiteitenkalender vindt u op p.8.